Evenementen

banner sem 2 no logo

kinoclub-6

Graaf in je geheugen en mijmer mee, Kinoautomat transformeert de zaal van KASKcinema tot tijdscapsule voor een dichterlijke ontdekkingsreis doorheen het rijk der herinnering. In Tabu biedt Miguel Gomes een teder tweeluik rond verloren levens en oplaaiende hartstocht.

Net gehospitaliseerd denkt Aurora terug aan haar dagen in Portugees Afrika en de geliefden die ze daar achterliet. Deze romantische reflecties zetten een zoektocht in gang naar de man die als splinter in haar hart vastzit. Gomes glijdt doorheen verschillende raamvertellingen, gevoelsstaten en droombeelden voor een poëtisch portret van een duistere passage in de Portugese geschiedenis. Verleden, helden en fantasie vloeien naadloos samen in het raderwerk van de menselijke hunkering en Gomes kneedt deze melancholie tot esthetisch register.

Gastspreker Julie Daems begeleidt ons doorheen de bitterzoete stem achter dit beeldgedicht en richt zich op het Portugese ‘saudade’. Verwijzend naar een staat van nostalgisch verlangen en laconieke liefde is saudade als emotie en thematiek terug te vinden in de Portugese cultuur.

Ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie) – Reserveer via KASKcinema.

Kinoclub #6: Tabu op maandag 28 mei 2018 om 20:30 te KASKcinema

Vooraf nodigen we iedereen graag uit op onze laatste redactievergadering van het filmseizoen. Wil je mee het eerste jaar Kinoautomat evalueren, nieuwe publicatie-ideeën lanceren, of een Kinoclub cureren?

Schrijf je in via onderstaand formulier en vervoeg ons om 19:00 te KASKcafé! 

Blijf op de hoogte van alle filmevenementen in Gent via Kinoautomats Centrale Kinoagenda!

 

 

Met de steun van Alles Kan.