Evenementen

banner

les enfants du paradis 1945

Kinoautomat komt samen!

Na een welverdiend zomerslaapje ontwaakt Kinoautomat uit haar cinefiele sluimer voor een tweede seizoen aan film-gerelateerde activiteiten en ander fijns.

Op woensdag 26 september verzamelt ons Kinocabal voor het eerst sinds de zomermaanden om agenda’s open te slaan en mouwen op te stropen in voorbereiding van een nieuw jaar vol verheugenswaardige evenementen en andere vieringen van de film.

Wil je weten wat er in onze toverhoed schuilt, welke Kinoclubs KASKcinema zullen sieren, of ben je zelf enthousiast om bij te dragen aan het plan- en programmeerwerk? Vergezel ons dan voor een eerste samenkomst om 18:30 in de Masereelzaal van KASK & Conservatorium en richt je kijkers op een nieuwe jaargang Kinoautomat.

Inschrijven kan simpelweg door op “Ik ga” te klikken op het Facebook-evenement.

Na deze blijde bijeenkomt trekken we allen samen naar de KASKcinema vertoning van Please Release Me: Zama (2017), een speelse vertelling over de machtsdromen van een verveelde conquistador. Indien voldoende animo gaan we over tot palaverrijk gepintelier in een nabij café en zwalpen we richting cinematografisch verantwoorde dromen. Reserveren voor de film is aangewezen en kan hier.

We kijken alvast uit jaar jullie komst!

 

kinoclub-7 (1)
Vul je verfpotten en pak je penselen, op woensdag 3 oktober benut Kinoautomat het witte doek van KASKcinema als canvas voor de eerste Kinoclub van haar tweede jaargang.

In Edvard Munch schetst enigmatisch regisseur Peter Watkins een bijna vier uur durend chef-d’oeuvre rond de muzen en demonen die het leven van de gelijknamige expressionistische schilder bevolkten. Watkins perfectioneert zijn docudramastijl met een onconventionele biopic die menig genreregel breekt en kunstenaarsmythe ontkracht.

Gastspreker Ive Verdoodt biedt ons een staalkaart van Watkins’ vakmanschap met een lezing die de kunstenaar als filmsubject van dichtbij beschouwt. Door middel van een scherpe dissectie van Watkins’ werkwijze en stijl wordt de uitzonderlijke benadering van deze thematiek toegelicht en worden andere kunstenaarsbiopics aan het blozen gebracht.

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie)

Kinoclub #7Edvard Munch (1974), woensdag 3 oktober om 20:30 te KASKcinema


 

Zet ook alvast in uw agenda:

Kinoclub #8: woensdag 7 november om 20:30 te KASKcinema

Kinoclub #9: woensdag 5 december om 20:30 te KASKcinema:


 

Blijf op de hoogte van alle filmevenementen in Gent via Kinoautomats Centrale Kinoagenda!

 

 

Met de steun van VAF.